Un tratament de precizie cu un rezultat spectaculos

Chirurgia refractivă este utilizată pe plan internaţional încă din anii 70. Din 1987, laserul excimer deschide noi orizonturi pentru corecţia problemelor vizuale. Iniţial, chirurgia laser consta în PRK (photo refractive keratectomy). De la începutul anilor 90, LASIK (laser în situ keratomileusis) a devenit metodă de elecţie în toată lumea. Chirurgia laser a fost evaluată în numeroase studii clinice, incluzând mii de pacienţi, efectuate de autorităţi de control independente, cum ar fi U.S. Food and Drug Administration (FDA).

Astăzi, milioane de pacienţi se bucură de independenţă de ochelari sau lentile de contact, cât şi de o calitate a vieţii îmbunătăţită, datorită chirurgiei laser refractive.

Pregătirea preoperatorie
Înainte de tratament, medicul va efectua o examinare detaliată pentru a determina dacă ochii sunt sănătoşi şi adecvaţi pentru chirurgia laser. Dacă purtaţi lentile de contact, ar trebui să întrerupeţi utilizarea lor cu cel puţin 6 săptămâni înainte, în funcţie de tipul folosit. În timpul examenelor preoperatorii, medicul va efectua un istoric amănunţit, un examen oftalmologic complet şi măsurători precise ale corneei pentru a evidenţia forma acesteia şi eventualele neregularităţi. Vor fi utilizate instrumente speciale (pahimetrul, topograful corneean) pentru a se stabili exact cum trebuie remodelată corneea.

Procedura laser durează aproximativ 30 de minute şi se efectuează în regim ambulatoriu. Veţi fi perfect conştienţi în timpul operaţiei şi pentru reducerea disconfortului vor fi utilizate picături cu anestezic. Pe parcursul intervenţiei chirurgicale vederea va fi înceţoşată.

Paşii procedurii LASIK sunt următorii:
– vă veţi întinde pe masa de operaţie a laserului;
– vi se vor aplica picături cu anestezic şi o substanţă antibacteriană;
– un instrument special va fi utilizat pentru a menţine ochiul deschis pe parcursul intervenţiei;
– un inel de sucţiune va fi plasat pe ochi pentru a crea presiune şi pentru a ridica domul cornean, timp în care veţi fi rugat să priviţi la o lumină colorată;
– se va crea un flap (volet) cornean care se va îndepărta parţial cu ajutorul unui aparat special numit microkeratom, ţesutul cornean de sub volet va fi uscat;
– fasciculul laser, ghidat de un computer în care sunt introduse toate datele măsurătorilor dumneavoastră, va remodela corneea;
– remodelarea durează aproximativ 8-10 secunde, apoi voletul cornean este pus la loc. Nu se folosesc fire de sutură, se poziţionează doar o lentilă de contact terapeutică.

Pasii procedurii PRK:
-vă veţi întinde pe masa de operaţie a laserului;
-vi se vor aplica picături cu anestezic şi o substanţă antibacteriană;
-un instrument special va fi utilizat pentru a menţine ochiul deschis pe parcursul intervenţiei;
-epiteliul va fi îndepărtat cu un instrument special;
-fasciculul laser, ghidat de un computer în care sunt introduse toate datele măsurătorilor dumneavoastră, va remodela corneea;
– se va aplica lentila de contact terapeutică.

Postoperator, veţi sta aproximativ 1 oră într-un salon, apoi puteţi merge acasă sau la hotel (aveţi nevoie de un însoţitor să vă conducă maşina). Veţi putea vedea imediat după operaţie, dar este posibil să simţiţi o senzatie variabilă de disconfort, sensibilitate la lumină, hiperlacrimare. Ar trebui să vă odihniţi şi să evitaţi cititul sau privitul la televizor timp de câteva ore, cât ochii continuă să se vindece.

Primul control va avea loc în prima zi după operaţie, ulterior se va stabili programul vizitelor următoare. În primele săptămâni trebuie evitată utilizarea produselor cosmetice. Timp de 3-4 luni veţi evita sporturile de contact pentru a preveni eventuale traumatisme, precum şi înotul, saună sau alte sporturi în apă.

Deşi mulţi cred că tehnologia LASER este aceeaşi, diferenţele între aparate sunt importante. Cu cât aparatul este mai nou, cu atât cresc şansele unui rezultat perfect. În clinica noastră utilizăm laserul Wavelight Allegretto 400 hz Eye-Q. Seria Wavelight Allegretto are cele mai bune rezultate FDA (Food and Drug Administration) obţinute vreodată de un laser excimer.

După mulţi ani de studii clinice şi cercetare tehnică, este timpul să considerăm corecţia vederii prin chirurgie laser o alternativă sigură la ochelari sau lentile de contact. Milioane de oameni, pretutindeni în lume, se bucură deja de o îmbunătăţire a vederii şi a vieţii.

Chirurgia laser este o procedură medicală. De aceea, este important să înţelegem că există câteva riscuri minore asociate acestui tip de tratament:
• Supra sau subcorecţie
• Infecţii
• Reducerea calităţii vederii, mai ales noaptea
• Reducerea acuităţii vizuale
• Fluctuaţii ale acuităţii vizuale în timpul procesului de vindecare
• Ochi uscat

Medicul dumneavoastră vă va răspunde tuturor întrebărilor, cu sinceritate şi în detaliu. În timpul consultaţiei, spuneţi medicului ce medicamente luaţi, dacă aţi avut traumatisme oculare şi oferiţi toate detaliile. Intervenţiile de chirurgie refractivă corneană sunt printre cele mai populare operaţii în lumea întreagă. În majoritatea cazurilor, rezultatele sunt remarcabile, intervenţia fiind una dintre cele mai sigure proceduri oftalmologice.

Vă aşteptăm cu cel mai avansat sistem laser pentru Chirurgie Refractivă

Există unele momente în care atât lentilele de contact, cât şi ochelarii vă pot incomoda, determinându-vă să renunţaţi la ei. Pentru că înţelegem dorinţa dumneavoastră legată de sănătate, dar şi de confort, Centrul nostru de Chirurgie Refractivă, dispune de laserul Allegreto Eye-Q, proiectat pentru a reface forma corectă a corneei. Scopul acestuia este de a îmbunătăţi ceea ce natura a proiectat iniţial. Tratamentul ia în calcul suprafaţa şi biomecanica ochiului şi vi-l recomandăm dacă suferiţi de miopie, hipermetropie, astigmatism.

Laserul din clinica OFTAPROF are o frecvenţă de 400 de impulsuri pe secundă. Din acest motiv, timpul mediu de tratament efectiv este de doar 8 -10 secunde, în multe cazuri chiar mai puţin. Acest tratament rapid reduce riscul infecţiilor, datorită expunerii minime a ochiului în timpul procedurii. În acelaşi timp, studiile clinice au arătat că un tratament scurt reduce timpul de vindecare, de vreme ce impactul asupra corneei şi deshidratarea sunt minime.

Siguranţă
Sănătatea ochilor dumneavoastră este extrem de importantă, iar siguranţa, o cerinţă fundamentală. De aceea, laserul Wavelight din clinica noastră prezintă o caracteristică unică de siguranţă: PerfectPulseTechnology™. Această tehnologie sofisticată garantează că întreg tratamentul şi fiecare puls al fasciculului laser sunt în întregime controlate.

PerfectPulse Technology ™
• Control procedural de înaltă precizie;
• Elimină influenţa factorilor de mediu, cum ar fi umiditatea şi temperatura prin păstrarea componentelor optice izolate faţă de mediu.
• Asigură plasarea precisă a fiecărui impuls laser prin intermediul unui „eyetracker” ultra-rapid, ce urmăreşte mişcările ochiului de 400 de ori pe secundă şi reglează în mai puţin de 6 milisecunde raza laser. În concluzie, chiar şi în momentul în care ochiul dumneavoastră se mişcă, tratamentul rămâne perfect centrat.
• Previne efectul termic asupra ochiului şi uscarea lui, ameliorând astfel procesul de vindecare.

Precizie
Pentru a asigura cele mai precise rezultate, medicii din centrul nostru fac o evaluare amănunţită a statusului funcţional al ochiului. În timpul preexaminării, vă vom măsura ochiul în 22.000 de puncte pentru a obţine date complete asupra viciului dumneavoastră de refracţie. Laserul nostru foloseşte toate aceste informaţii pentru a oferi acurateţe tratamentului. Laserul Wavelight utilizează un fascicul foarte fin care modelează suprafaţa ochiului, ca o pensulă delicată. Acest fascicul asigură uniformizarea tratamentului pe toată suprafaţa corneei, optimizând timpul de vindecare şi garantând cele mai bune rezultate.ChirurgieLaser4ChirurgieLaser3

Performanţă
Laserul Wavelight Allegretto Wave Eye-Q 400 hz reprezintă o tehnologie de ultimă oră, fiind cea mai rapidă şi cea mai avansată platformă oftalmologică laser de pe piaţa medicală. Este cunoscut pentru cele mai precise rezultate şi pentru cel mai înalt nivel de siguranţă şi comfort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.