TratamenteLaser1TratamenteLaser3

 

Terapia laser în glaucom este o metodă de tratament situată între terapia medicamentoasă şi cea chirurgicală.

Ţinta principală a terapiei este scăderea presiunii intraoculare prin crearea de noi căi de scurgere a umorii apoase. Tratamentul este adesea indicat, uşor acceptat de către pacient, uşor de aplicat de către medic şi eficace.

El poate fi indicat drept terapie de primă intenţie a glaucomului, poate completa sau înlocui terapia antiglaucomatoasăTratamenteLaser2 medicamentoasă atunci când aceasta nu este eficientă sau suficientă.

Iridotomia laser
Este metodă prin care se realizează o cale de scurgere a UA din camera posterioară (CP) în camera anterioară (CA), ocolind pupila, practicând cu ajutorul laserului perforaţii in iris. Procedeul este indicat in închiderea acută a unghiului camerular precum si in glaucomul cu unghi inchis.

Trabeculoplastia laser
Trabeculoplastia laser este o modalitate prin care se încearcă ameliorarea funcţiei de drenaj a umorii apoase pe caile ei naturale (reţeaua trabeculara). Tratamentul poate fi de primă intenţie sau asociat terapiei medicamentoase, dacă aceasta nu este suficientă pentru a scădea presiunea intraoculară. Aceast tip de tratament este indicat in glaucomul primitiv cu unghi deschis (GPUD) siin glaucomul pseudoexfoliativ.

Fotocoagularea laser retiniana este tehnica terapeutică ce foloseşte o sursă puternică de lumină pentru a coagula ţesuturile retinei. Indicaţiile în tratamentul bolilor oftalmologice sunt numeroase şi includ în principal retinopatia diabetică, ocluzia de ram venos, securizarea laser a rupturilor retiniene, ce ar putea conduce la dezlipire de retină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.