3 adevăruri dureroase despre lentilele de contact și cum să ne ferim de ele

Aveți prieteni care folosesc lentile de contact și nu s-au plâns măcar o dată de acestea? Știm, nici noi nu avem. Un nou studiu publicat în publicația Oftalmologie Investigativă și Știință Vizuală arată că aproape jumătate dintre cei care poartă lentile de contact simt un disconfort din cauza acestora.

Raportul făcut de 79 specialiști din domeniu arată unele adevăruri dureroase legate de lentilele de contactat. Chiar dacă majoritatea situațiilor de disconfort sunt cauzate de către pacienți care nu le folosesc corespunzător, există și situații în care disconfortul apare și în urma unor cauze necunoscute.

Durerea nu este cauzată de lentilele de contact.

Unele persoane simt durere la nivelul ochilor atunci când poartă lentile de contact și dau vina pe acestea. Adevărul este că lentilele de contact nu pot provoca durere, iar cauza se găsește la nivelul ochiului, posibil o infecție. Pentru a evita acest lucru, trebuie respectate indicațiile medicului.

Senzația de disconfort și uscăciune de la sfârșitul zilei.

Multe persoane au ochii uscați sau simt disconfort după purtarea lentilelor de contact. Adevărul este că specialiștii nu au găsit o cauză comună pentru această situație. Senzația de disconfort ar putea fi cauzată de pleoape, dar acest lucru nu a fost dovedit.

Persoanele renunță la lentilele de contact în loc să consulte medicul specialist.

Probabil cel mai dureros adevăr pe care studiul l-a arătat este decizia oamenilor de a se trata singuri sau de a renunța la lentilele de contact dacă simt disconfort. Aceștia nu înțeleg că lentilele de contact îi ajută la corectarea vederii și încearcă să repare singuri problema. Mulți renunță la a mai folosi lentile de contact sau nu le folosesc corespunzător ducând la apariția inflamațiilor sau chiar a infecțiilor.

Ceea ce trebuie să înțelegem.

Concluzia este una simplă. Aceste adevăruri despre lentilele de contact sunt cu adevărat dureroase, dar doar pentru că persoanele în cauză nu le folosesc corespunzător.

Dacă simțiți disconfort din cauza lentilelor de contact, nu încercați să rezolvați singuri problema. Consultați-vă cu medicul oftalmolog care vi le-a recomandat.

lentile-contact-disconfort

sursă articol: prevention.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *