De ce ”se zbat” ochii?

Zbaterea ochilor, așa cum este ea cunoscută în popor, este un fapt des întâlnit în rândul multor oameni. În general, doar pleoapa inferioară este cea care ”se zbate”, însă poate fi implicată adeseori și cea superioară. Aceste spasme ale ochilor pot apărea și dispărea foarte repede, însă pot dura și mai mult, uneori săptămâni, chiar luni.

Înainte să găsim un tratament pentru această problemă deloc plăcută, trebuie să înțelegem care sunt cauzele acestor contracții. Motivele sunt multe: stres, oboseală, efort, cofeină, alcool, ochi uscați, dezechilibru nutrițional sau diverse alergii. Așa că, înainte să te gândești cum să tratezi contracțiile ochilor, ar fi mai bine să rezolvi problema lor, dacă e una dintre cele menționate mai sus.

În general, aceste simptome nu reprezintă o boală gravă, însă ele trebuie rezolvate din timp, pentru a nu ajunge la o situație medicală gravă. De aceea, este important ca atunci când simțim aceste contracții ale ochilor, să luăm măsuri imediat: să dormim mai mult și să ne odihnim ochii, să ne relaxăm mai mult, să mergem la un control oftalmologic pentru a verifica dacă avem nevoie de ochelari de vedere, să reducem cantitatea de cofeină și de alcool, să utilizăm zilnic picături de ochi, să mâncăm sănătos și să avem o dietă ehilibrată, să ne asigurăm că nu avem alergii, iar, dacă avem, să știm cum să le controlăm.

Dacă spasmele ochilor persistă foarte mult timp și devine o problemă supărătoare, atunci este cazul să te prezinți imediat la un consult oftalmologic! Sună-ne la 0232-250-423 sau 0232-241-922 și programează-te la sănătate!

Foto: mom-health.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *