Lentilele de noapte – o soluție la miopie

Ce sunt lentilele de noapte?

Ortokeratologia reprezintă eliminarea temporară sau reducerea miopiei prin purtarea unor lentile pe timpul nopții. Produsă de o companie japoneză, lentila de noapte are o formă specială și este fabricată dintr-un material cu înaltă permeabilitate la oxigen. Presupune o geometrie proiectată pentru a aplatiza partea centrală a corneei, are un efect complet reversibil și nu aduce modificări fizice sau chimic la nivelul ochiului.

lentile de noapte

Cine poate purta lentile de noapte?

Dacă vă întrebați cine poate purta lentilele de noapte, vă spunem că acestea sunt recomandate pacienților cu miopie și/sau astigmatism care nu vor să poarte ochelari sau lentile de contact moi pe timpul zilei. Lentilele de noapte pot fi purtate și de copiii de peste șase ani, fără alte boli asociate, care u un film lacrimal normal, care sunt motivați să le poarte și care sunt capabili să respecte regulile de igienă, absolut necesare în utilizarea acestor lentile.

În țară sunt peste 1.000 de purtători ai lentilelor de noapte, iar la Clinica Oftaprof au beneficiat deja de aceste lentile peste 30 de pacienți cu vârsta cuprinsă între 6,5 ani și 30 de ani.

Pentru a verifica dacă puteți purta lentilele de noapte, este necesar să veniți la Clinica Oftaprof pentru un examen oftalmologic complet, precum și pentru o topografie corneană. Dacă specialistul Oftaprof hotărăște că sunteți eligibili, vi se vor realiza două lentile de noapte, personalizate pentru fiecare ochi. Acestea sunt produse cu ajutorul unui soft complex care preia toate datele din topografie și face arhitectura fiecărei lentile.

examen oftalmologic

Ce mai trebuie să știți despre lentilele de noapte?

Este foarte important ca ochiul să fie demachiat și curat înainte de aplicarea lentilelor, care trebuie să fie urtate cel puțin șase ore pe durata nopții. Diferențele de vedere apar încă de a doua zi, însă cele mai bune rezultate se văd la o săptămână. La 5-15 minute după trezire, lentilele trebuie scoase, curățate, dezinfectate și puse într-o soluție specială, în care stau pe perioada zilei.

Este necesar să veniți la control a doua zi dimineață, după prima purtare, dar și la o săptămână, la trei săptămâni, la două luni, la șase luni, la un an și, bineînțeles, ori de câte ori este nevoie.

inainte dupa

De ce să alegeți lentilele de noapte?

Dacă încă vă întrebați care sunt avantajele purtării de lentile de contact, vă spunem că sunt sigure, confortabile, oferă libertatea de a practica orice sport, sunt complet reversibile și non-invazive, oferă o maximă oxigenare a corneei pe timpul nopții și, bineînțeles, încetinesc progresia miopiei.

copil pacient oftaprof

Sună-ne la 0232 250 423 și vino la Clinica Oftaprof să vorbim mai multe despre lentilele de noapte!

3 thoughts on “Lentilele de noapte – o soluție la miopie

  1. Pingback: De ce suferim de miopie și cum o putem preveni - Clinica OftaprofClinica Oftaprof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *