Pot purta copiii lentile de contact?

La prima vedere, ai tendința de a ridica din sprânceană atunci când auzi în aceeași propoziție cuvintele ”lentile de contact” și ”copii”. Însă, îți vom spune în continuare câteva motive pentru care uneori este mai indicat să alegi lentilele de contact pentru copii.

Dacă ochelarii de vedere se recomandă de la o vârstă de minim trei ani, nu am putea stabili cu exactitate o vârstă minimă pentru lentile, dar nu le-am recomanda copiilor sub 7-8 ani. Noi recomandăm lentilele de contact începând cu vârsta adolescenței, nu doar pentru că tinerii înțeleg mai bine motivele și procesul în sine, ci și pentru că sunt mult mai responsabili.

Avem în prezent opțiuni nenumărate când vine vorba de lentile de contact pentru copii. Dar, ca orice obiect care ține de sănătate, trebuie ales în funcție de problemele de vedere ale fiecăruia și de particularitățile copiilor.

Lentilele de contact la copii pot fi o alegere mai bună, mai ales în cazul în care copilul refuză să poarte ochelari de vedere sau practică un sport care nu-i permite purtarea ochelarilor permanent. În plus, lentilele de contact cresc stima de sine a copilului și îl ajută să aibă mai multă încredere în el. Ca să nu mai vorbim de o vedere periferică mult mai bună și o diminuare semnificativă a impactului la razele ultraviolete.

Dacă vrei să afli mai multe despre lentilele de contact pe care le-ar putea purta copilul tău, sună-ne la 0232-250-423 sau 0232-241-922 și fă-ți o programare la unul dintre specialiștii noștri!

Foto: ofallonfamilyeyecare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *