”Ochii noştri sunt ferestre către lume. Bucură-te de fiecare zi!”

Problemele de vedere ne influenţează calitatea vieţii, de la a distinge cifrele ceasului deşteptător în fiecare dimineaţă până la disconfortul produs de portul lentilelor de contact. Chirurgia refractivă poate să elimine aceste probleme şi să ofere o vedere mai bună, pentru o viaţă activă.

Într-un ochi normal (emetrop), razele de lumină traversează corneea și cristalinul și formează o imagine clară pe retină. Celulele nervoase retiniene transformă aceste semnale în impulsuri electrice, care sunt transmise prin nervul optic la creier, formând imaginea. În acest mod, ochiul se comportă ca o cameră foto, imaginea fiind developată în creier.

ChirurgieLaser6ChirurgieLaser5ChirurgieLaser1

Defectele vizuale (vicii de refracţie / ametropie)
În ochiul emetrop, există un echilibru perfect între puterea corneei şi cristalinului cu lungimea ochiului. Totuşi, în multe situaţii, punctul de focalizare al razelor de lumină nu se mai află pe retină.

miopiaMiopia: ochiul nu percepe clar obiectele aflate la distanţă. În cazul miopiei ochiul este prea lung, astfel încât razele de lumină se focalizează în faţa retinei, rezultând imagini neclare.

Hipermetropia: ochiul nu percepe clar obiectele situate în imediata apropiere sau nu poate desfăşurahipermetropia anumite activităţi cum ar fi cititul. Ochiul este prea scurt, astfel încât razele de lumină se intersectează în spatele retinei.

Astigmatismul: Ochii miopi sau hipermetropi pot prezenta de asemenea şi astigmatism. În acest caz, forma corneei nu este perfect rotundă, având forma unei mingi de rugby. Razele astigmatismde lumină sunt dispersate în diferite direcţii, rezultând imagini distorsionate.

Presbiopia: Multe persoane suferă de hipermetropie legată de vârstă (presbiopia) pe măsură ce avansează în vârstă şi au nevoie de ochelari de citit sau lentile bifocale. Cauza acestei probleme o reprezintă reducerea elasticităţii cristalinului, care pierde capacitatea de acomodare. Presbiopia nu este cauzată de modificări ale lungimii ochiului, de aceea tratamentul cu laser oferă rezultate limitate. Dacă aveţi presbiopie, întrebaţi medicul despre posibilităţile de tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *