ORA1ORA2

ORA3

 

ORA4

Ocular Response Analyzer (ORA) este singurul instrument din lume capabil să măsoare histerezisul cornean (CH) și factorul de rezistență corneană (CRF), indicatori ai proprietăților biomecanice ale corneei. Această informație este diferită de grosime sau topografie, care sunt atributele geometrice ale corneei. CH reprezintă o proprietate a țesutului, care oferă informațiile cele mai cuprinzătoare despre biomecanica oculară. Este un aparat ușor de utilizat, atât pentru pacient cât și pentru tehnician.

Măsurătoarea se face cu un puf de aer si este confortabilă pentru pacient. Permite captarea automată de date pentru a analiza evoluția bolii și eficacitatea unor tratamente precum și urmărirea variațiilor diurne. Baza de date cuprinzătoare simplifică evidența pacienților; datele pot fi exportate, printate și utilizate în alte aplicații.

Măsurarea CH furnizează informații independente care ajută la diagnosticarea și urmărirea glaucomului. ORA este un instrument foarte util în diagnosticul keratoconusului, o afecțiune frecventă printre tineri, ce constă în subțierea progresivă a corneei, care duce la apariția unei miopii mari ce nu poate fi corectată cu ochelari sau lentile de contact. A fost demonstrat că histerezisul cornean (CH) și factorul de rezistență corneană (CRF) sunt semnificativ mai mici la pacienții cu keratoconus. În chirurgia refractivă a corneei, ORA permite identificarea precisă a ochilor care sunt la risc de a dezvolta ectazie corneană progresivă, o boală cu potențial de orbire.