Clinica Oftalmologică OFTAPROF vă pune la dispoziție un cabinet de optică medicală extrem de performant, cu personal calificat (un optician și doi consilieri vânzări), ce pune accent pe calitatea serviciilor şi produselor pe care le oferim. Astfel, la noi găsiţi lentile de cea mai înaltă calitate, iar specialiştii noştri vă aşteaptă cu cele mai bune sfaturi, sugestii şi recomandări în ceea ce priveşte alegerea ramelor potrivite dumneavoastră.

Rame

Alegerea ramei de ochelari nu este nicicum una uşoară. Trebuie să ţineţi seama de mai multe criterii cum ar fi reţeta prescrisă de oftalmolog, personalitatea şi stilul dumneavoastră de viaţă şi chiar tendinţele modei. Pentru că vrem să faceţi alegerea potrivită, vă aşteptăm cu o gamă variată de rame, pentru copii, femei și bărbați, într-o paletă largă de culori şi modele:

  • Rame din acetat
  • Rame metalice
  • Rame din titan

Lentile

Pentru că recuperarea vederii dumneavoastră ne stă în atribuţii, ne-am specializat în execuţia de ochelari sferici, cilindrici, sfero-cilindrici, bifocali, progresivi, cu lentile colorate şi ochelari de soare cu dioptrii.

Vă întâmpinăm cerinţele de tratament cu lentile din sticlă şi sticlă organică (plastic) de cea mai bună calitate şi cu renume internaţional (Rodenstock, Carl Zeiss, ILT), disponibile într-o gamă variată de indici de refracţie, culori şi tratamente. Avantajul lentilelor din sticlă este subliniat de stilul clasic pe care îl adoptă, precum şi de faptul că sunt mai greu de zgâriat. Totodată, trebuie reţinut că acestea fiind mai grele, se pot sparge mai uşor în cazul unui impact cu o intensitate puternică.

Principalul avantaj al lentilelor din sticlă organică este gradul ridicat de confort pe care îl prezintă la purtare. Deoarece sunt mai uşoare, se sparg mai greu, ceea ce le face să fie o opţiune potrivită în special pentru copii şi pentru persoanele cu un stil de viaţă extrem de activ. Un alt avantaj al acestor lentile este cel de natură estetică. Fiind mult mai subţiri decât cele din sticlă, dar şi colorate în diverse nuanţe, lentilele din plastic vin în sprijinul celor ale căror dioptrii mari sunt destul de evidente şi jenante uneori, dar şi al celor care îşi doresc să capete un aspect modern.

Lentilele fotocromatice (heliomate) oferă protecţie împotriva razelor UV. Lentilele se închid sau se deschid automat, în funcţie de intensitatea luminii, oferind un confort vizual ridicat.

Lentilele progresive reprezintă o inovație în tehnologia optică. Sunt acele lentile care oferă pacienţilor o vedere clară la distanţă şi de aproape, dar spre deosebire de lentilele bifocale, acestea asigură vedere şi pentru zona intermediară.

Lentilele degresive sunt concepute pentru utilizarea la nivel de încăpere. Spre deosebire de lentilele progresive, acele degresive oferă zone vizuale mai mari la aproape şi intermediar.

În scopul îmbunătăţirii calității vederii, recomandăm următoarele tratamente:

  • Tratamentul de durificare – conferă rezistenţă la acţiuni mecanice, cum ar fi zgârieturi, frecări etc.
  • Tratamentul antireflex – elimină reflexiile provenite de la lumina artificială, asigurând o claritate mai mare a imaginii.
  • Tratamentul oleofob – hidrofob, este un strat anti-aderare, care facilitează îndepărtarea murdăriei şi a apei de pe lentilă.

Lentilele se pot curăţa mult mai uşor, iar în condiţiile schimbării temperaturii mediului, dezaburirea se face foarte rapid. Filtrul PC – oferă protecţie 100% împotriva radiaţiilor emise de monitor, măreşte contrastul şi claritatea imaginii. Aceste lentile sunt special concepute în cazul utilizării îndelungate a calculatorului, găsindu-se în 4 nuanţe odihnitoare: maro, verde, orange sau rose, cu filtru uniform (12%) sau în degrade (5-25%).

Întreţinerea lentilelor este obligatorie pentru o durată de viaţă cât mai mare. Înainte de curăţare recomandăm trecerea lentilelor pe sub un jet de apă, pentru a îndepărta praful de pe acestea. Spălarea se face cu soluţii speciale de curăţat lentile, dar în lipsa acestora se poate folosi apa cu săpun lichid sau alcool sanitar. Dupa spălare se recomandă ştergerea cu o lavetă moale, curată, de preferinţă din bumbac.