8 aplicații mobile pentru sănătatea ochilor tăi

Este mai mult decât evident că tehnologia avansează pe zi ce trece și că suntem într-o continuă mișcare și lipsă de timp. Ținem telefonul în mână de parcă ar fi o extensie a noastră și îl butonăm uitând de multe ori că ar trebui să ne bucurăm pur și simplu de viață. Și, totuși, din cauza jobului, a multitudinii de informații pe care vrem să le aflăm și a încercării de a fi conectat cât mai mult cu cât mai multă lume, abuzăm de telefonul mobil. Iar creatorii de aplicații mobile profită din plin de acest lucru și ne oferă aplicații dintre cele mai creative și mai utile.

Am făcut și o listă de aplicații mobile utile pentru sănătatea ochilor, așa că le împărtășim mai jos cu voi:

1. EyeExam este o aplicație care îți permite să efectuezi teste simple de acuitate vizuală și percepție a culorilor, să afli lucruri interesante despre ochi și să îți ții un jurnal al rezultatelor.

2. Amsler Grid este o aplicație care te poate ajuta să testezi și să monitorizezi schimbările ce țin de degenerarea maculei sau a altor distorsionări ale vederii.

3. Braille este o aplicație ce conține un tabel Braille și un test simlu de citire și de scriere în acest limbaj.

4. Magnifying Glass este o aplicație care permite utilizatorului să mărească obiectul sau textul la care se uită.

5. AnyTimer Pill Reminder este o aplicație care te ajută să îți iei medicamentele la timp, fie că e vorba de pastile, de lentile de contact sau de picături pentru ochi.

6. CooperVision este o aplicație perfectă pentru oamenii ocupați, deoarece ține o evidență a perioadei de expirare a lentilelor de contact, anunțându-te când trebuie să le schimbi și oferindu-ți, totodată, multe informații utile despre folosirea lentilelor de contact.

7. Optical Illusions este o aplicație care conține în jur la 100 de iluzii optice pe care le poți descoperi și împărtăși cu prietenii.

8. ColorBlind Helper este o aplicație care îi ajută pe oamenii cu deficiențe în identificarea culorilor să le recunoască.

Pe care o descărcați? Le poți încerca pe toate, dar, nu uita că nicio aplicație mobilă nu este echivalentă cu un control oftalmologic specializat. Așa că, te așteptăm să ne suni pentru programare la 0232250423 sau 0232241922!

Voi ce alte aplicații mobile pentru sănătatea ochilor cunoașteți?

Foto: applidium.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *