3 mituri despre miopie

În fiecare zi apar articole noi pe internet ce conțin informații despre diferitele boli ale ochilor și chiar dacă vă recomandăm să fiți la curent cu ultimele noutăți, unele dintre aceste articole pot fi înșelătoare sau dau naștere unor mituri despre boli cum ar fi miopia. Haideți să vedem câteva mituri despre miopie și care este situația reală în cazul acestora.

Mit: Miopia este rezultatul modului în care ne folosim ochii, deci putem controla modul în care oamenii devin miopi.

Fapt: Ca și alte boli, miopia apare din cauza unei combinații dintre genele noastre și mediul înconjurător.

Mit: Ochelarii de citit sau ochelarii de tip pinhole pot preveni miopia.

Fapt: Nu există studii credibile care să arate beneficiile purtării ochelarilor de tip pinhole. Pentru unii pacienți, ochelarii de citit sau bifocali pot avea succes, dar este vorba despre un grup restrâns de persoane. Apartenența la acest grup poate fi verificată printr-o vizită la medicul oftalmolog sau optometrist.

Mit: Purtarea ochelarilor poate agrava miopia.

Fapt: ultimele studii au arătat ca purtarea ochelarilor pentru o vedere clară la distanță nu înrăutățește miopia. Pentru unii oameni, aceste lentile nu sunt optime și ar trebui înlocuite sau ar trebui adăugate lentile bifocale la ochelari. Optometriștii, cei care testează vederea de la distanță sau la apropiere vă vor sfătui dacă să renunțați la ochelari sau dacă lentilele bifocale sunt benefice.

Pentru alte informații utile, ne puteți urmări și pe pagina de Facebook!

sursa poza: Dean Ashton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *