În câți ani am putea renunța la ochelarii pentru citit?

Academia Americană de Oftalmologie tocmai a publicat un articol foarte interesant pentru cei care suferă de prezbitism, adică pentru cei care nu văd bine lucrurile apropiate, boala care apare la mulți oameni după împlinirea vârstei de 40 de ani.

Potrivit articolului original, un mic implant pe cornee ar putea îmbunătăți vederea celor care suferă de prezbitism. Rezultatele testelor sunt îmbucurătoare, peste 80% dintre cei care au participat la studiu și-au îmbunătățit vederea la apropiere fără ca vederea la distanță (pe care o folosim, de exemplu, atunci când suntem la volan) să fie afectată în vreun fel.  Acest implant, numit KAMRA va ajuta persoanele să nu mai folosească ochelarii pentru a-și adapta privirea la distanță sau în apropiere.

Implantul KAMRA constă dintr-un inel cu un diametru de 3,8 milimetri ce are o gaură de 1,6 milimetri în mijloc. El ar ajuta acomodarea ochiului când se ajustează privirea la distanță cu cea la apropiere, făcând ochelarii un instrument al trecutului. Implantul se poate introduce în 10 minute și în acest moment se așteaptă aprobarea folosirii sale în Statele Unite ale Americii. Astfel de implanturi de cornee se folosesc în diferite țări din Europa, Asia și America de Sud și au un avantaj important – ele pot fi înlăturate, lucru imposibil (în acest moment) dacă se folosește operația LASIK pentru corectarea prezbitismului.

sursă imagine: vodacom.co.za

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *