5 întrebări despre lentilele de contact

Lentilele de contact reprezintă acel produs care ne ajută să vedem mai bine și care nu ne incomodează la fel de mult cum o fac ochelarii. Și totuși, încă există foarte multe întrebări cu privire la lentilele de contact. Așa că ne-am hotărât să răspundem în scris la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care le auzim pe acest subiect.

1. Cât durează să mă obișnuiesc cu lentilele de contact?
Fiecare om poate suporta diferit lentilele de contact, așadar, timpul de acomodare este altul. În plus, contează și tipul lentilei de contact pe care o purtați, cele din silicon fiind mai ușor acceptate de ochi decât cele mai rigide. Indiferent dacă vorbim de câteva zile de acomodare sau de câteva săptămâni, vă veți obișnui până la urmă cu ele, considerându-le ca parte obișnuită din viața voastră.

2. Lentilele de contact sunt greu de întreținut?
Există, cu siguranță, câțiva pași importanți pe care trebuie să îi respectați, pentru a menține o igienă corectă a ochiului și pentru a îmbunătăți vederea așa cum trebuie. Însă, nu putem spune că lentilele de contact presupun un proces dificil de întreținere a lor. După o foarte scurtă perioadă de timp de la începerea purtării lor, veți vedea că procesul de întreținere va intra în obișnuința zilnică.

3. Pot pierde lentila de contact în ochi?
Puteți pierde mai ușor lentilele de contact decât ochelarii, însă, în nici un caz nu le puteți pierde în ochi. Cel mult, își poate muta poziția spre pleoapa superioară, însă poate fi adusă cu ușurință la loc prin frecarea pleoapei.

4. Pot purta și copiii lentile de contact?
Da, pot purta și copiii lentile de contact, dacă au peste șase sau șapte ani și sunt destul de responsabili pentru a avea grijă de ele. Vorbim deopotrivă de lentile de zi sau de noapte.

5. Cât de des trebuie să schimb lentilele de contact?
Există foarte multe tipuri de lentile de contact și fiecare se schimbă în mod diferit. Sunt unele permanente, sunt unele care trebuie purtate doar ziua și altele care trebuie purtate doar noaptea. Sunt unele care trebuie înlocuite total după câteva luni și altele care trebuie aruncate după o singură purtare.

Vă așteptăm la clinică să stabilim împreună care este tipul de lentile de contact potrivit pentru fiecare. Iar dacă mai aveți întrebări despre lentilele de contact, le așteptăm cu drag aici!

Foto: dhgate.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *