Când putem duce copilul la primul consult oftalmologic?

Atunci când vine vorba de sănătatea copiilor nu e niciodată prea devreme pentru a acționa. Ca părinte, e important să te asiguri că totul e în regulă cu al tău copil încă de la o vârstă fragedă. Încă de când sunt bebeluși, copiii sunt duși la controale medicale și le sunt făcute toate vaccinurile, în dorința de a-i proteja și de a preveni orice boală poate apărea. Consultul oftalmologic ar trebui să se regăsească printre investigațiile medicale cu rol preventiv pentru copii, mai ales atunci când există posibilitatea ca pe cale genetică să se transmită o afecțiune oculară.

Dacă doriți să verificați vederea copilașilor voștri, trebuie să știți că un consult oftalmologic se poate face chiar de la 4 – 6 săptămâni de viață. În plus, există câteva metode pe care le puteți încerca pentru a vă asigura că vederea bebelușului nu este afectată: urmăriți cum menține contactul vizual, dacă urmărește un obiect atunci când i-l arătați sau cât de des încrucișează ochii. Astfel, puțeți observa din timp dacă apar nereguli și vă puteți adresa medicului oftalmolog.

Sistemul vizual se dezvoltă continuu în primii ani de viață astfel că, chiar dacă nu există motive de îngrijorare, tot ar trebui făcute sistematic controale oftalmologice copilului. Sunt recomandate controalele între 6 luni și un an, apoi la 3 ani, când deja copilul poate coopera cu medicul și poate chiar el semnala anumite probleme dacă acestea apar și înainte de a intra la școală. După ce copilul devine elev și începe să lucreze mai mult cu ochii, citind și scriind constant, se recomandă un consult anual.

În luna iunie, la clinica Oftaprof aveți parte de reduceri de 20% la toate perechile de ochelari pentru copii și cadouri surpriză pentru toți micuții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *