De ce sunt mai bune lentilele polarizate?

polarizate

Știți că vă recomandăm întotdeauna să vă procurați ochelarii de soare din magazine și cabinete de specialitate, nu de la tarabe, chioșcuri sau alte magazine comerciale, de unde riscați să cumpărați un produs care nu doar că nu vă va apăra de soare, ci și va dăuna sănătății ochiului. Știți și că vă recomandăm tot timpul să alegeți lentile polarizate pentru ochelarii de soare. Ce sunt aceste lentile polarizate și de ce sunt ele mai bune? Vă spunem astăzi, pe blog!

Principalul element pe care îl au în plus ochelarii polarizați este acea foaie subțire polarizată din interiorul lentilei. Ideea a venit inițial, după cum probabil bănuiți, de la Edwin Herbert Land, cel care a inventat celebra cameră foto Polaroid. Este vorba, practic, de niște filtre polarizate pe care Land le-a folosit într-o cameră foto, cu scopul de a developa instant orice fotografie.

Bun, știm ce face filtrul polarizat în cazul unei camere foto! Dar de ce sunt lentilele polarizate mai bune decât cele normale, atunci când vine vorba despre ochelari de soare? Ei bine, trebuie să știți că razele soarelui se reflectă în toate direcțiile posibile, lucru care produce valuri ce se mișcă în planuri verticale și orizontale. Cele verticale nu au efecte negative asupra ochiului, însă cele orizontale produc acel efect de strălucire orbitoare, deranjantă și extrem de periculoasă deoporivă.

Cum putem evita aceste raze orizontale? Tocmai cu filtrul polarizat de care vă spuneam mai sus, pentru că scopul lui este să blocheze razele soarelui care se reflectă pe diferite suprafețe. Astfel, ochelarii de soare cu lentile polarizate sporesc considerabil confortul, dar și sănătatea. Nu doar că nu vom mai simți lumina orbitoare a soarelui, dar ne vom proteja în proporție de 100% de razele UV, atât de nocive pentru sănătatea ochilor.

În plus, când purtăm o pereche de ochelari de soare polarizați, vom observa că vedem mai clar contrastele, iar culorile sunt mult mai naturale. Să mai spunem că lentilele polarizate reduc  de zece ori strălucirea soarelui față de lentilele obișnuite?

Așa că, data viitoare când vă cumpărați ochelari de soare, verificați dacă au lentile polarizate! Puteți veni la Clinica Oftaprof, unde veți primi toate recomandările necesare de la specialiștii noștri în optică!

Foto: pinterest.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *