Adu-ți bunicii să vadă! Luna mai e luna seniorilor

Odată ce atingi vârsta de 60 de ani sau mai mult, devine mai dificil să depistezi simptome sau diferite semne care te pot avertiza de probleme ale ochilor, specifice vârstei înaintate. Acest lucru se întâmplă pentru că majoritatea bolilor oculare nu prezintă simptome timpurii ori premature. Acestea se pot dezvolta fără să resimți dureri și s-ar putea să nu conștientizezi schimbările care intervin asupra vederii tale decât în momentul în care stadiul problemei este unul deja destul de avansat. În plus, persoanele cu diabet zaharat sau hipertensiune arterială au un risc mai mare de a dezvolta probleme de vedere.

Este foarte probabil să fi întâlnit astfel de cazuri dacă te gândești la seniorii de peste 60 de ani pe care îi cunoști. Recomandările noastre pentru seniori sunt următoarele:

Consultați un medic oftalmolog de fiecare dată când există modificări majore ale stării de sănătate, precum hipertensiune sau un diagnostic de diabet.

Faceți o vizită cel puțin o dată pe an la un cabinet de optică pentru un examen cuprinzător al ochilor și pentru a depista semne ale bolilor oculare caracteristice vârstei.

Faceți o ecografie! Oftalmologul va putea analiza retina și poate monitoriza orice modificări ale nervului optic, ale vaselor de sânge sau ale țesutului.


Luna Seniorilor la Oftaprof

În luna mai, Clinica Oftaprof îți dă posibilitatea de a le oferi apropiaților tăi – bunici, părinți, unchi sau mătuși care au atins vârsta de 60 de ani – șansa de a preveni orice probleme de vedere. De aceea, începând de astăzi este Luna Seniorilor la Oftaprof. Te invităm să îți aduci bunicii să vadă și să se bucure cât mai mult de o vedere perfectă!

Așadar, toate consultațiile de cataractă realizate pe parcursului acestei luni la doctorița Alina Cantemir vor fi gratuite pentru seniorii cu vârsta de peste 60 de ani. După cum demonstrează studiile, aproximativ 70% dintre persoanele de peste 65 de ani suferă de această afecțiune care determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenței cristalinului. Principala cauză a apariției cataractei este îmbătrânirea, însă mai pot fi și alți factori care conduc apariția acesteia, precum expunerea excesivă la razele ultraviolete, alte boli oftalmologice, medicamentația cu antiinflamatorii puternice, expunerea frecventă la raze X, factorii genetici, vitrectomia sau leziunile oculare.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul seniorilor de peste 60 de ani, ei vor beneficia de o reducere de 20% la toate perechile de ochelari de la Clinica Oftaprof. Dacă vederea bunicilor nu mai este la fel de bună ca în anii trecuți, dar ei se încăpățânează să nu poarte ochelari, acum este momentul potrivit să îi convingi că trebuie să își achiziționeze o pereche. Sau poate că vechea pereche s-a deteriorat și nu mai e pe placul lor, așa că ar putea avea parte de un cadou util și necesar.

Luna aceasta, bunicii tăi au parte de tratament special la Clinica Oftaprof. Adu-i la noi să vadă ce le-am pregătit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *