Cafeina ar putea ajuta la prevenirea cataractei

Cataractele sunt acumulări de substanțe la nivelul ochilor care pot cauza probleme de vedere (inclusiv orbire parțială). În cele mai multe cazuri, acele substanțe care se acumulează sunt proteine, iar multe studii au arătat că acumularea acestora poate fi rezultatul unor cauze naturale și ar putea fi prevenită cu ajutorul cafeinei.

Cercetătorii au descoperit ca substanțele care se acumulează la nivelul ochilor apar din cauza expunerii la lumina ultravioletă a soarelui. Ca și alte boli ale ochilor, pot trece ani buni până când aceste probleme să apară, dar nimeni nu vrea sa treacă prin astfel de situații. Cataractele se formează prin acumularea de radicali liberi care acționează la fel ca oricare altă substanță pe baza de proteine.

Radicalii liberi se acumulează la nivelul ochilor ducând la apariția cataractelor iar alcaloizii găsiți în cafeina ar putea lupta împotriva acestora, oprind fenomenul de acumulare. Folosirea de suplimente alimentare pe baza de cafeina, ceaiul și cafeaua oferă și ele alcaloizii necesari pentru a elimina radicalii liberi.

Toate lucrurile din acest articol nu sunt inventate, ci vin în urma unui studiu făcut la Universitatea din Maryland. Aici, cercetătorii au folosit picături de ochi pe baza de cafeina și chiar dacă nu se știe încă metoda prin care cafeina ajută la eliminarea radicalilor liberi, s-a demonstrat ca aceasta substanță poate ajuta la prevenirea cataractelor.

Cu toate acestea, medicii recomandă consumul moderat al cafeinei și apariției mai multor studii care să explice cu exactitate cum această substanță ajută eliminarea radicalilor liberi și prevenirea cataractelor.

sursa poză: redorbit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *