Sfaturi pentru cei care poarta ochelari

Ochii trimit cam 80% dintre informațiile din jurul nostru către creier. Gândindu-ne la acest aspect, sănătatea lor devine unul dintre cele mai importante aspecte din viața noastră. Iată câteva sfaturi pentru cei care poartă ochelari.

Sfaturi de întreținere a ochelarilor.

Țineți lentilele curate tot timpul. Lentilele ochelarilor trebuie să fie curate pentru a nu împiedica vederea. Purtați întotdeauna o lavetă pentru curățarea acestora.

Purtați tot timpul ochelarii. Unele persoane sunt neglijente atunci când vine vorba despre purtatul ochelarilor din simplu motiv că nu sunt obișnuiți cu ei sau pentru că nu sunt confortabili. Dacă simțiți că nu suportați ochelarii pe care-i aveți, vă așteptăm la cabinetul de optică de la Oftaprof pentru a verifica ramele ochelarilor. Nu este indicat să purtați ochelari greoi sau prea largi pentru că acest lucru vă poate influența vederea.

Alegeți ochelari cu protecție împotriva razelor ultraviolete. Unele lentile vin cu Sun Protection Factor (Factor de protecție).

Pentru părinți.

Este esențial să mergeți cu copilul dumneavoastră la un consult oftalmologic înainte ca acesta să înceapă școala. Trebuie știut neapărat dacă copilul are nevoie de corectarea vederii înainte de a păși în această lume nouă a educației.

Chiar dacă nu există un consens în această privință, unii medici recomandă examenele oftalmologice la 1 an, 3 ani și 5 ani pentru a depista orice problemă.

Atunci când alegeți ochelarii pentru copilul dumneavoastră, optați pentru lentile rezistente la impact deoarece acestea sunt mai predispuse la accidente decât cele din ochelarii pentru adulți.

De asemenea, nu uitați să faceți pauze dese atunci când folosiți dispozitive electronice (televizor, calculator, smartphone sau tabletă) și să faceți exerciții de relaxare a ochilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *