Consultațiile oftalmologice pentru copii

Una dintre principalele griji ale părinților ar trebui să fie dacă preșcolarul lor are probleme sau nu de vedere, dar și când ar trebui programată prima consultație la medicul oftalmolog.

Consultațiile oftalmologice sunt foarte importante pentru copii, mai ales că un procent considerabil dintre preșcolari au probleme de vedere. Identificarea acestora din timp este esențială deoarece copiii răspund mai bine la tratament când sunt mai mici. Potrivit unor cercetări, copiii ar trebui să aibă primul examen oftalmologic la 6 luni, următoarele fiind programate la 3 ani și înainte de a se înscrie la școală.

Când vine vorba despre școlari, aceștia ar trebui consultați o dată la 2 ani (dacă nu trebuie corectată vederea) și anual (sau de câte ori recomandă medicul oftalmolog) pentru cei care au nevoie de ochelari.

Examenele oftalmologice timpurii sunt de asemenea importante pentru că prin intermediul lor, copiii pot învăța exerciții pentru vederea la apropiere și distanță, pentru mișcarea ochilor, de concentrare asupra unor obiecte, pentru vederea periferică și coordonarea dintre mâini și ochi. Per ansamblu, examenele oftalmologice pentru copii îi ajută la o dezvoltare armonioasă a organismului.

Lucruri importante pe care trebuie să le menționați la un examen oftalmologic pentru copilul dumneavoastră ar fi:

– naștere prematură

– dezvoltarea întârziată a funcțiilor motorii

– scărpinări frecvente la nivelul ochilor

– clipitul excesiv

– greutatea de a menține contactul vizual

– greutate de a se concentra cu privirea asupra unui punct

– orice alte complicații care ar fi putut să apară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *