Sfaturi pentru cei ce suferă de alergii oculare

Cu toții ne bucurăm de sosirea primăverii, dar unii dintre noi trebuie să fie mai atenți în această perioadă. Ochii roșii, lăcrimare frecventă, mâncărimea sau iritațiile sunt semne ale alergiilor oculare care apar în această perioadă. Cei care suferă de alergii, pe lângă strănut și nas înfundat au și alte probleme la nivelul ochilor: roșeață, mâncărime sau uscăciune. Mai mult, în unele cazuri, alergiile pot juca un rol important în apariția conjunctivitei sau ale altor infecții.

De ce apar alergiile oculare?

Substanțele care cauzează alergiile sunt numite alergeni iar cei mai des întâlniți sunt polenul, mucegaiul, praful și părul animalelor de companie. Alergiile oculare pot apărea și în urma folosirii unor produse cosmetice sau picături, incluzând lacrimile artificiale folosite de cei cu ochi uscați.

Alergiile care apar în urma mușcăturilor de insecte sau alimentelor, nu afectează considerabil ochii.

Ce putem face dacă suferim de alergii oculare?

Ați putea încerca unele lucruri, cum ar fi:

Evitați pe cât posibil alergenii. E mai bine să previi decât să tratezi, așa că în zilele în care polenul din aer este la un nivel ridicat, stați mai mult în casă și folosiți aparatul de aer condiționat pentru a filtra aerul.

Înlăturați lentilele de contact. Suprafața acestora poate atrage și acumula alergenii din aer. De aceea, ar fi recomandat să purtați ochelari în această perioadă.

Picături pentru ochi. Există pe piață o serie de produse care reduc inflamația și mâncărimea de la nivelul ochilor. Acestea funcționează mai bine în cazuri de alergii oculare ușoare. Întrebați medicul oftalmolog dacă doriți să le folosiți.

Medicamentație. Dacă alergiile sunt severe și picăturile nu sunt eficiente, consultați un medic specialist pentru a vă prescrie o serie de medicamente care să trateze alergiile oculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *